Brīžiem viss noriebies jeb konkrēti zajebal. Ir viegli brīvdienās, bet ne darba dienās.. Te apkārt pārāk daudz kārdinajumu, te pusdienas aizmirsušās mājās.. Un sāk apnikt vienveidība.. gaļa, vājpiena biezpiens, beztauku jogurti, olas... Uz vistām es pat vairs nespēju paskatīties. Gribu saldumus! Gribu īstu cukuru! Joprojām dzeru kafiju bez cukura aizvietotājiem (saldinātāja garša šķebina).
Brīžiem staigāju pa māju ar domu kaut ko apēst. Bet ko? Nekā no atļautajiem produktiem īsti negribas. Šķiet, ka pa šīm dienām garšas kārpiņas sajukušas prātā. Pagaršoju no Latvijas atsūtīto desu - nu tā šķiet pārāk sāļa, krabju nūjiņas liekas saldas. Par krabju nūjiņām vispār atsevišķs stāsts. Tuvākajā apkārtnē nopērkamas tikai lētās krabju nūjiņas, kuru sastāvā ir viss kas, bet ne krabji. Sastāvā nedaudz zivis, olas, kvieši un kaut kāds E (biezinātājs).
Izmēģinaju Kruīza fāzi 1:1 olbaltuma un olbaltuma-dārzeņu dienas. Man neder. Cik gramus olbaltumdienā nometu, tik pēc darzeņu - olbaltumdienas atgūstu. Mēģināt 2:1, 3:1?
Kaķi mani iedvesmoja pagatavot zivju soļanku. Ģimene ar zivīm uz Jūs, kaķiem garšoja. Es teiktu - ēdama.
Sastāvdaļas
- Zivju buljonam:
- 600g zivju izlases zupai (galva, asakas, aste)-lasis
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 2,5-3L ūdens
- 2 lauru lapas
- pipari
- Soļankai:
- 400g filejas (lasis) - vai tik cik ir
- 2 sīpoli
- 3 sālīti/marinēti gurķi
- kaut kādi jūras mošķi, piemēram, krabji, garneles, astoņkāji
- paprika
- 3 ēdamkarotes tomātu pastas (man nebija, iztiku ar kečupu)
- burkāns
- eksotiskas garšvielas
- sāls
- dilles, pētersīļi, citrons
* Bildē Sers Athos jeb Pelēcis cīņā par garneli.
No comments:
Post a Comment